Movin’ on up

Ja herregud som det kan bli. För ett par veckor sedan fick jag min examen. Något jag sett fram emot med skräckblandad förtjusning. Faktum är att jag närt en rejäl portion ångest. Skräcken att bli arbetslös, stämpla, hänga på AMS jobbsökarkurser… Den är inte att leka med. För jag hade fått för mig att det var dystra tider för såna som jag. 75% av studenterna på Lärarhögskolan pluggar till förskollärare, för ”där finns jobben”, förklarar de käckt.

Jag blev visserligen lite fundersam när jag denna sista termin läste ihop med enbart blivande gymnasielärare och insåg att jag är den enda som får examen från LHS i Stockholm i år med min profil. Och den är ju inte kreativ eller annorlunda precis. Svenska och engelska. Kanske har folk tänkt till för mycket och skaffat sig så mysko profiler som möjligt för att verka unika. Metallslöjd/filosofi typ. Stå ut, var individualist. Jag vet inte hur de tänkte. Men nog är det skumt att jag som enda student har profilen sv/eng i år.

Så jag började söka jobb i torsdags, 26 på samma dag. Ställde in mig på springvick eller smågrupp med särskilda behov i Ronna. Sedan dess har jag blivit kallad till tio intervjuer. Och redan blivit anställd. Kunde till och med välja. Så nu sitter jag här och fattar inte vad som hände. Plötsligt har jag tillsvidaretjänst med riktigt schysst lön på precis en sådan skola jag letade efter. Och ångesten kom av sig så abrupt att jag letar efter den under sängen. Konstigt.

Nu ska jag bara redovisa min genusforskningsstudie på praktikskolan imorgon och skriva papper på jobbet på måndag. Sedan är det semester ända till 20 augusti. Så outsägligt skönt att åka tåg med kärleken och knapra oliver i Toscana utan gnaget i magen om vad man ska göra när man kommer hem. Ja fy fan vad livet är härligt.

Lite off the topic här men med anknytning till tidigare diskussioner: Läser idag att Pentagon konfirmerar att man diskuterat att designa en ”bögbomb”. Det går ut på att man släpper bomber – med en särskild hormonell bukett i – över fiendens läger, varpå tanken är att de ska bli homosexuella och mindre effektiva i strid eftersom de bara vill ligga med varandra hela tiden. Jo det är sant. Undrar om man inte borde utöka användningsområdet lite – kanske släppa ett par över Stureplan till exempel, så kunde ju de där ”profilerna” leka med fjärrkontroller i varandras kroppsöppningar i stället. Kunde kanske över huvud taget vara en bra metod mot manligt våld. Män som pussas och kramas med varann finns det alldeles för få av.

Ja, världen är galen. Men nu ska jag ut och förändra den så mycket jag orkar. I en helmysig förort som heter Bredäng. Och jag får betalt!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Stort grattis! Vilket flyt! Fast det är förmodligen helt och hållet din egen förtjänst.
    V g bögbomben tycker jag de kan släppa en här på Hornsgatan.

  2. Jag misstänker att de redan gjort några provsprängningar på och i närheten av Hornsgatan…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *