Vaken? Jodå.

Media slår knut på sig själv i tävlan över hur bäst, störst och mest spegla ett kommande bröllop. En hysteri värdig en doktorsavhandling. Men i vilket ämne?

Kan inte låta bli att slås av hur Hovstaterna lyckats använda modern kommunikation på ett sätt som skickar mig som tittare 50 tillbaka i tiden. Stelast på planeten sitter sällskapet i sin youtube-kanal, gömda bakom ett stort bord, för att hårt regisserat titta på varandra och i kameran. Och för att läsa upp sina hälsningar till ”svenskarna” därute, korta meddelanden men långa nog för att kräva manus, med blickarna strama och uppfordrande i kameran. Vem pratar de till?

Den enda som inte kan hålla manus är den äldre mannen som slipprar omkring lite med syftningarna och nästan släpper in lite spontanitet. Lite, lite som när han och då blivande frun själva berättade om sin egen lycka i tv. Hittar klippet i SVTs goda arkiv och de första minuterna innan intervjun ska gå igång är de bästa. För 18 sekunder in i filmen nedan, vad gör karln?

Efter att ha hälsat på en skönt skäggig Claes Elfsberg med en vidunderlig kostym, får han ett sekundkort litet spel. Knäpper till med fingrarna, som om han tvivlar på att vara vaken. Sekunden senare, inser sin vakenhet, sneglar med blicken och nickar kort och bekräftande för sig själv. Jodå, visst vaken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *