When in Turkey…

Alanya! Den senaste veckan har vi tagit begreppet relaxa till en ny nivå. Tänk vattenmelon, hetta och myggbett (M:s bilder nedan beskriver vistelsen på ett prima vis). Solkyssta och sovmornade doppade vi oss i det turkosa och njöt av ljuvliga middagar. Balsam för själen. Köttcentrat i reptilhjärnan vaknade till liv med ett vrål och nu vill jag inte ha annat. Ett grillat lamm om dagen är bra för magen. Ottomansk gryta är en ny favorit.

Men inte nog med det; vi tog en rejäl tugga av party på turkiskt vis också. Vad sägs om techno på tak med plastpalmer och grottor av papier maché? When in Turkey.., tänkte vi och hångeldansade loss till Shakira. På bardisken stod västeuropéer modell yngre. Han med is i kalsongerna och hon med vippad grädde på bysten. Now that was a first. Jojo. Dagens ungdom. Och hela den biten. Har ni sett filmen om Ibiza, ’It’s all gone, Pete Tong’? Lite så var det. Svett, ös och galna blickar.

Svenskkunskaperna hos turkarna var små men naggande goda. ”Tjena mittbena, trevliga svenskar”. En autokorrigerande kypare kallade M för ”lööver” med skönt uttal och uttryckte sin fascination för svenska flickor. ”You know it, lover, blonde hair, blue eyes” – och efter en blick på mig: ”… er, and black hair and green eyes”.

Jag fick även mitt lystmäte i min hobby; att pruta. Fantastiskt att man kan stå och jiddra med en taxichaffis om fem spänn i flera minuter utan att han ber en dra. Och vi lyckades med konststycket att pruta ner en flaska vin på restaurang med över en hundring! Vilket var tur, för vin är nog det enda i gourmandväg turkarna har noll koll på. Håll er till Efes Pils, för fasiken. Ett tips i all enkelhet.

Utöver dessa äventyr har vi hört ”Lilla söta fröken Fräken” på turkiska. Bara en sådan sak.

Güle güle på er, trevliga svenskar!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

 1. Och hur många koppar äppelte har ni sippat på hos mattförsäljare som försäkrar: ”att köpa en matta är att köpa vänskap för livet”

 2. ‘It’s all gone, Pete Tong’, så jävla skön och fin film.
  Grattis och välkomna hem höll jag på att säga.

 3. Anders: Eftersom jag lider av den ärftliga ”allt ska vara så genuint så”-sjukan så drack vi naturligtvis det starka téet, inte äppeltéet 🙂
  Livslång kärlek ja! Uppnås bäst genom obegränsat intag av raki. Mattförsäljarna har spottat upp sig… Och kom över på lite rivna morötter i oktober vetja!
  Herr G: Jojomän. Kan ju bara instämma. Och tack ska du ha. Ett grattis är definitivt på sin plats. Grattis själv till den förnämliga remaken på sajten och ett ytterst mystiskt fotografi! Allsång på Dibäjser på fredag? Lalla arm i arm till ’I wanna be adored’?

 4. Inget är helt säkert, men lutar lite liksom. Kan bli Debban ikväll med hela stövargänget.
  Då kommer ni inte undan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *