Listigt, Lars!

Att Folkpartiet degenererat kapitalt sedan Bengt Westerberg reste sig ur soffan för gott är väl knappast någon hemlighet. Men det senaste politiska draget känns nästan lite under bältet även för ”vi bryr oss inte om vad vi förelår för skit bara vi får röster”-partiet. Efter ett antal år av mer eller mindre hårresande populistiska utspel i form av betygshets och språktester (i bästa Bert och Ian-anda) har vi alltså kommit hithän.

Lasse liten

Har ni sett den senaste Comhem-reklamen? Den med läskiga, animerade barn som påminner om de ännu läskigare ’cabbage patch kids’ som var en hit för människor med skumma preferenser på åttiotalet. Den som anspelar på valet. En flicka tjuter något i stil med ”Val och val, ska det vara så himla svårt?”.
Men det är vad som händer sedan som är intressant. Tydligen kallas de bredbandspaket som Comhem tillhandahåller för small, medium och large. De två första alternativen nämns inte, utan i stället utbrister tösen med gäll röst: ”VÄLJ LARS!”. Tydligt och klart.
Listigt, Lars. Så hjärntvätt är det senaste på den glada alliansagendan. Det är ju bara att beklaga att ni inte litar på att få röster på det sedvanliga parlamentariska sättet. Nu ska nyliberalismen nötas in, omedvetet men noggrant.

Skönt att veta att FP:s valbudget går till något vettigt i alla fall.

7 svar på ”Listigt, Lars!”

  1. He’s the djävul in disguise. Har jag alltid sagt. Både med ironi och utan, beroende på dagsform…

  2. En rolig detalj i sammanhanget är för övrigt att Lars själv inte klarade språktestet de avsett att använda. Inte heller Mauricio Rojas, riksdagsledamot för Fp. Effektivt sätt att totalstrypa invandringen!

  3. Allt är så spooky så jag blir mörkrädd. Kanske utsätts jag i detta nu för folkpartistisk påverkan. Än så länge utan effekt dock. Men vem vet, jag kanske vaknar imorron och tänker att ”den där Lars, han är ju egentligen en ganska stilig kille”. Eller… näe…

  4. Den uppmärksamme läsaren skulle kanske ana en aning ironi i inlägget ovan. Vill någon skriva ett svavelosande inlägg om Lars Ohly så för all del; knock yourself out! Konsten är fri, som bekant. Och kanske särskilt så här i valtider. Pungsparkar av ovanstående typ trodde jag var vardagsmat. Men tydligen kan man fortfarande uppröra känsliga själar. Det är väl härligt. Fire away.

Kommentarer är stängda.