To choose…

Igår råkade jag av en slump på min störste idol inom svensk politik, Birger Östberg, riksdagskandidat för F! med bakgrund inom Jämo och som medarbetare åt Gudrun Schyman under hennes tid som partiledare för Vänsterpartiet.

Han tipsade mig om att han debatterar män och jämställdhet med Kalle Larsson (v) på restaurang Street vid Hornstull ikväll klockan 19:00. Alltså ett ypperligt ställe att inta dagens fredagsöl på. Kom dit!
Särskilt om du som jag känner dig aningen förvirrad kring vad du ska prioritera på valdagen. Är det någon idé att rösta på F! om de inte kommer in i riksdagen? Och hur stor är chansen att de gör det? Ska man rösta på Mp fastän man inte tycker att de prioriterar jämställdhetsfrågan tillräckligt? Eller ska man rent av taktikrösta på vänstern för att de inte ska åka ur riksdagen? Utan deras mandat blir det nog svårt att undgå ett borgerligt maktskifte. Och är det något jag är säker på så är det i alla fall att jag inte vill se Lars Leijonborg som justitieminister, Jan Björklund som skolminister och Kristina Axén-Olin som ohotad drottning av Stockholm. Huga.

Hoppas alltså på lite klarhet i frågan efter kvällens tilldragelse. Hoppas vi ses där!

Och förresten; eftersom F! finansieras ideellt än så länge så har de inte möjlighet att distribuera valsedlar till alla lokaler. Är du sugen på att rösta på dem så beställ röstsedlar via hemsidan! Länken finns längre upp i texten.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Dessa tips kan inte ha varit ämnade för mig… Om jag gick till Street ikväll skulle folk säga: titta ett UFO!

  2. Nej, kom. F! är inte ett klassiskt vänsterparti. Och du är inget ufo. Det liknar snarare en profetia som riskerar att bli självuppfyllande… 🙂

  3. hehe… jag lyckas säkert självuppfylla profetian. Nej skulle gärna ta fredagsölen där men har en kollegeträff ikväll så tyvärr. Hoppas du ger dej in i debatten!

  4. Ja, men om man tänker så att det inte är någon idé att röpsta på ett litet parti, då blir vai aldrig av med Persson. Hörde lite på radiodebatten mellan honom och REinfeldt. Jävlar, man fattar varför han påstås vara en översittare. Hade jag varit Reinfeldt hade jag startat bråk. Och vad är det bästa av en radda jämndåliga alternativ? Hela valet känns som ett moment 22.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *