Anti-ironirörelsen

borde någon starta. I dessa dagar är det mycket modigare att verkligen tycka någonting, sådär helhjärtat pinsamt mycket, än att vara koolt distanserad till allt. Därför blev jag så glad när jag hörde kreddiga indiebandet Laaksos nya singel ’Italy vs Helsinki’ – en duett med Peter Jöback! Att vara sådär helgjutet smörig anno 2007 kräver äkta mod. Dessutom är låten bra; när Jöback får släppa på vibratot utan spärrar låter han nästan som Di Leva! Jo det är säkert. Lyssna själva!

Missa heller inte den underbart distanslösa videon på myspace. Sjömanskostymer galore. Behöver jag säga mer? Ni vet att ni vill se det.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Tack för tipset! Inte för att jag tycker mer om Jöback efter att ha sett videon men låten e ju riktigt bra på nåt sätt, åtminstone ihop med videon. Formmässigt lite pet shop boys kanske. Men är det verkligen inte ironiskt?

  2. Jag VISSTE att du skulle säga det! 🙂 Och jag antar att svaret endast kan återfinnas i djupet av ens egen själ. Beroende på hur mycket kompis man är med sitt inre barn och hela den biten. Men mitt svar är naturligtvis: nej, absolut inte!

  3. Klart det inte är ironiskt, sedan när skulle svenska indiekillar ha självdistans? Årets svenska låt är det, däremot. Lätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *